Az ördög a részletekben lakozik!

Azt szokták mondani, hogy „az ördög a részletekben lakozik”. De ez a szólás valójában egy sokkal korábbi kifejezésre vezethető vissza, mégpedig erre: „Isten a részletekben lakozik”.

A fenti idézetet általában egy német építésznek, Ludwig Mies van der Rohénak tulajdonítják, ám Gustave Flaubert francia regényíró így csavart rajta egyet:

„A Jóisten a részletekben lakozik”.

Mindkét mondás azt a gondolatot fejezi ki, hogy a részletek ugyanannyi figyelmet igényelnek, mint az összkép, és a nagyszabású projektek sikere is a legkisebb alkotóelemeken múlik. Nincs ez másképpen a cukorbetegség kezelésénél sem.

Amikor valakit 1-es vagy 2-es típusú cukorbetegséggel diagnosztizálnak, általában kifordul a világa a sarkából. Rengeteg mindent kell gyorsan megtanulnia, megváltoztatnia, szokásokat elengedni újakat pedig felvenni.

A cukorbeteg kezelésnek három fő pillére van. A cukorbeteg étrend, a mozgásterápia, melyeket az életmódterápia foglal magába, illetve, ha szükséges, a gyógyszeres kezelés. A cukorbetegség komplex gyógyító folyamatához hozzátartozik a szövődmények elkerülése érdekében a szűrővizsgálatok elvégzése. A leggyakoribb szövődmény a perifériás ereket érintő neuropátia.

Itt kapcsolódik be a Talpcentrum, hiszen a neuropátiás láb az egyik gyakori szövődménye a cukorbetegségnek. Fontos a lábunk napi szintű ellenőrzése és ápolása, amivel kapcsolatos orvosi ajánlásunkat oldalunkról már letölthette. Az ebben foglalt ajánlások közt kiemelt szerepet kap a speciálisan cukorbetegeknek készült talpbetét és a szorításmentes gyógyzokni viselése, a megfelelő lábbeli kiválasztása.

Hiszen nem elég, ha betartjuk az étrendet, rendszeresen ellenőrizzük a vércukor szintünket, a lábunk védelme is külön figyelmet érdemel. Ebben segítenek a kifejezetten cukorbetegeknek készült talpbetétek és szorításmentes gyógyzoknik.

Ezeken a részleteken nagyon sok múlik így ne hagyja, hogy itt bújjon meg az ördög, hanem inkább tudatosan, figyelmesen, következetesen vigyázzon lábára, átadva így a helyet a „Jóistennek” ezekben az aprónak, ámde annál fontosabb dolgokban.

Válassza bizalommal, próbálja ki, szeresse meg és tartozzon azok közé, akik tudatosan odafigyelve, fegyelmezetten kezelik állapotukat és mindent megtesznek egészségük megőrzéséért.

Hálásan köszönjük, hogy ellátogatott oldalunkra.

Kívánok a legnagyobb tisztelettel, jó egészséget.

Juhász Péter
Talpcentrum

Pin It on Pinterest